Uzman Ergoterapistlerimiz İle Çocuklarınız İçin Duyusal Bütünleme Terapisi

Nörobilimsel ve bütüncül  bakış açısıyla duyusal entegrasyon sorunları olan kişilere yardımcı oluyoruz

Eşimin tayini çıkmasıyla şehir değiştirmek zorunda kaldık. Kızımla anaokulu ve 1. sınıfa giderken hiç sıkıntı yaşamadık. 2. Sınıfta okul öğretmeninden diğer arkadaşlarına huzursuzluk çıkardığına dair şikayetler aldık. Öğretmenimiz bize ergoterapi almamızı önerdi. Ergoterapi nedir, ne işe yarar diye araştırıken burayı gördüm ve çok yakın olmamızdan dolayı tercih ettim. Ergoterapist Derya öğretmenimizi kızım çok sevdi. Artık okuldan daha çok buraya gelmek istiyor.😊 Sadece saatler konusunda sıkıntı yaşıyoruz, çoğu saatler dolu. Sağolsunn derya hanım belli günler ankarada olmasına rağmen haftasonuda bizim için uygunluk sağladı. Otopark sorununun olmaması istanbul gibi biryerde bizim için çok önemli burası için artı diyebilirim. Kısaca gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum, buradan destek alabilirsiniz🙏🏼
- Fulya H.
Ne Zaman Duyu Bütünleme Terapisine Başvurmalıyız?

Hepimizin ara sıra duyusal girdilere karşı yetersiz veya aşırı duyarlı hissetmemiz  normal  bir durumdur; örneğin, baş ağrınız varsa müzik veya parlak ışıklar size fazla gelebilir; Koordinasyonsuz hissedebilir veya yorgunsanız odaklanmakta zorlanabilirsiniz. 

Ancak bu duygular geçicidir ve normalde uzun vadede günlük işleyişinizi etkilemez. Duyusal  işleme zorlukları uzun vadede günlük yaşam ve öğrenme üzerinde olumsuz bir etkiye sahipse  terapiye yönlendirilmelidir . 

Bazı bireyler belirli bir duyudan gelen girdileri işlemede zorluk yaşarken (örneğin görsel işleme), diğer bireyler birden fazla duyusal sistemden gelen girdileri  işlemede  zorluk yaşayabilir. Duyusal entegrasyon güçlüklerinin, bazen benzer davranışlar  göstermesine rağmen  duyusal bozukluklardan farklı olduğunu unutmayın  . 

Örneğin, mükemmel işiten bir kişi, gelen işitsel sinyalleri işlemede zorluk çekiyorsa, konuşmaları takip etmekte zorlanabilir. Bu bir duyusal entegrasyon problemidir. Ama  işitme sisteminin  bozukluğuna  bağlı olarak  yaşanan  işitme  kaybı, duyusal entegrasyon problemi değildir.

Duyu Bütünleme Terapisi Nedir?

Duyusal bütünleme terapisi  nitelikli bir ergoterapist  tarafından yapılmalıdır. Ergoterapistler nörobilimsel ve bütüncül  bakış açısıyla duyusal entegrasyon sorunları olan kişilere müdahaleyi ve  değerlendirmeyi  sağlama konusunda  uzmanlaşmışlardır. 

Duyu  bütünleme terapisi ; duyusal girdi için yapılandırılmış ortamı, hareket terapisini, denge  eğitimini, dikkatlice tasarlanmış ve özelleştirilmiş fiziksel aktiviteleri ve ev düzenlemelerini  (örneğin, çevre veya rutinde değişiklikler) içerir.

Ne Zaman Bir Ergoterapiste Başvurmalıyım?